УКРАЇНА ЗАЦІКАВЛЕНА У ПОГЛИБЛЕННІ ВОЄННО-ПОЛІТИЧНОГО ДІАЛОГУ З ВЕЛИКОЮ БРИТАНІЄЮ – ЕКСПЕРТ

19 липня у Києві заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Бессараб провів зустріч із заступником начальника штабу оборони Збройних сил Великої Британії генерал-лейтенантом Дагласом Чалмерсом.  Про це повідомляє Defense Express 20 липня ц.р.

Українська сторона високо цінує моральну підтримку та матеріально-технічну допомогу, які Уряд та Збройні Сили Великої Британії продовжують надавати Україні в непростий історичний період, і сподівається на подальший розвиток двостороннього воєнно-політичного діалогу, — зазначив генерал-лейтенант Сергій Бессараб.

 

Ми розраховуємо на розширення спектру військової співпраці між Україною і Великою Британією. Для нас є важливим підтримання українсько-британського воєнно-політичного діалогу на стратегічному рівні. Заходи такого двостороннього співробітництва сприяють підвищенню оперативних спроможностей Збройних Сил України, — наголосив генерал-лейтенант Сергій Бессараб.

Заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України окреслив перспективні напрямки двосторонньої співпраці з британськими партнерами, серед яких — продовження надання консультативно-дорадчої допомоги, розширення спектру підготовки офіцерів штабної ланки за стандартами НАТО, продовження практики залучення британських інструкторів до підготовки українських підрозділів та навчання професійних інструкторів з числа українських військовослужбовців.

Ще один важливий напрямок — це розширення в рамках українсько-британської співпраці спектру мовної підготовки, зокрема, з використанням можливостей курсів Британської ради в Україні.

 

 

Поделиться публикацией