УКРАЇНА ЗАПРОСИЛА ДОПОМОГУ НАТО В БОРОТЬБІ ПРОТИ КОРОНАВИРУСА В АРМІЇ

Україна звернулася до Євроатлантичного центру координації реагування на стихійні лиха та катастрофи, що входить в структуру НАТО, із запитом про допомогу з протидії поширенню коронавируса в Збройних силах України (ЗСУ).

Про це 24 березня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение», посилаючись на заяву прес-служби НАТО.

 

«23 березня Євроатлантичний центр координації реагування на стихійні лиха та катастрофи отримав запит на надання міжнародної допомоги від Збройних сил України в рамках відповіді на пандемію коронавируса. З метою запобігти поширенню вірусу в частинах Збройних сил України Євроатлантичний центр координації реагування на стихійні лиха та катастрофи звернувся до міжнародних партнерів (включаючи держави НАТО) з проханням надати гуманітарну допомогу Міністерству оборони України », — йдеться в заяві.

 

У ньому не уточнюються можливі терміни і обсяги надання гуманітарної допомоги для ЗСУ від НАТО проти коронавируса.

 

Євроатлантичний координаційний центр реагування на стихійні лиха та катастрофи — основний механізм НАТО з реагування на цивільні надзвичайні ситуації в євроатлантичному регіоні. Він працює в цілорічному і цілодобовому режимі, і до його роботи підключені 29 держав-членів НАТО та всі її держави-партнери. Центр функціонує як система, яка координує запити і пропозиції про допомогу, в основному в разі стихійних лих і техногенних катастроф.

 

 

 

 

Поделиться публикацией