УКРАЇНА ВІДРЕМОНУТУЄ ПЕРУАНСЬКІ ГЕЛІКОПТЕРИ

Україна перемогла у тендері на ремонт вузлів до перуанських ударних гелікоптерів Мі-25Д(експортна версія гелікоптерів Мі-24).

Про це 9 червня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на «Крылья».

Агентство по закупівлям Збройних сил Перу визначило українського спецекспортера «Спецтехноекспорт» переможцем тендеру на капітальний ремонт головних вузлів та комплектуючих на суму у 1,3 млн доларів.

Однак контракт ще не підписаний через лист російської компанії «Вертолеты России», що не брала участь у тендері.

Більше того, російська компанія намагається стверджувати, що жодна з компаній, яка подавалась на тендер не сертифікована та не уповноважена проєктувальником чи виробником продавати запасні частини та вузли, а також надавати послуги з технічного обслуговування та ремонту військових гелікоптерів типу Ми-171Ш, Ми-171Ш-П, Ми-25 та Ми-35П.

Конкурентами української компанії у тендері виступали підприємства з Білорусі (558 Авіаремонтний завод) та Литви (Aviabaltika Aviation Ltd.).

Вітчизняний спецекспортер запропонував найбільшу технічну гарантію у 18 місяців чи 450 годин експлуатацію, на противагу 12 місяцям чи 300 годинам експлуатації у конкурентів, що і дозволило набрати максимальну кількість балів на тендері.

У найближчі дні Агентство по закупівля має у найближчі дні визначитися, затвердить воно результати тендеру, після чого залишиться ще один крок до заключення контракту чи визнає тендер не дійсним.

Поделиться публикацией