ТАРАН ВІДЗВІТУВАВ ПРО ВЕСНЯНУ ПРИЗОВНУ КАМПАНІЮ

Під час години запитань до уряду у Верховній Раді міністр оборони Андрій Тарана відзвітував про весняну призовну кампанію 2020 року. Очільник Міноборони розповів про те, скільки українців планують призвати до срокової служби в армії.

Про це 17 липня ц.р. повідомив портал DT,UA.

“Весняний призов 2020 року проходить у безпрецедентних умовах. Указом президента та розпорядженням уряду його перенесли на травень-липень. Призов триватиме до 31 липня цього року”, — заявив міністр.

За його словами, вже вдалося врегулювати питання щодо призову випускників-бакалаврів, які хочуть продовжити навчання на магістратурі. Таран зазначив, що “вичерпні роз’яснення щодо призову на строкову службу”, а також відповідні доручення довели до відома військових комісаріатів та до керівників ОДА й РДА.

Зокрема, за словами міністра, таким призовникам рекомендували надавати відстрочку до 1 жовтня. Для надання відстрочки потрібно надати військкомату документ із вишу, який свідчить про продовження навчання.

“У випадку виникнення проблемних ситуацій, Міноборони пропонує звертатися на нашу гарячу лінію. Телефони є на нашому сайті. Кожен випадок порушення прав здобувачів освіти розглянуть, а винуватці будуть покарані”, — заявив Таран.

При цьому він додав, що випускники шкіл можуть безперешкодно вступати до вищих навчальних закладів. Адже згідно з рішенням уряду, українців віком 18-19 років можна призивати до строковї служби в армії лише за власним бажанням.

 

“Всього цього року заплановано до призову 16 460 осіб. У тому числі до ЗСУ — 9 тисяч осіб, до Нацгвардії — 5 460 осіб, до Держприкордонслужби — 1 300 осіб, до Державної спецслужби транспорту — 700 осіб”, — додав Таран.

Поделиться публикацией