ТАНКОВИЙ ПОГРОМ: БПЛА «БАЙРАКТАР ТБ2» ЗНИЩИЛИ 56 КАРАБАХСЬКИХ Т-72

З’явилися чергові цифри з втратами сторін в ході конфлікту через Нагірний Карабах. Причому спостерігачі не вірять офіційній пропаганді, а вносять у свої дані лише відомості, підтверджені візуально. Вірменська військова техніка знищуюється безпілотними авіаційними комплексами Bayraktar TB2, повідомив 22 жовтня портал vestnik-rm.ru.

Так, блогер Oryx, за розміщеним у мережі відеоматеріалів підрахував, що бойові безпілотники Байрактар ​​ТБ2 турецького виробництва тільки вірменських Т-72 знищили 56 штук.

Причому, судячи з роликів, оператори БПЛА діють дуже професійно. Як правило, вони намагаються потрапити керованими боєприпасами в найбільш вразливі місця: в дах моторно-трансмісійного відділення або навіть у відкриті люки на башті. Частина машин отримувала ушкодження, які можливо було усунути, іншим же «сімдесят другим» щастило набагато менше, і вони просто повністю згорали або були знищені вибухами боєкомплекту.

Всього з початку конфлікту документально підтверджена втрата 112 танків, більша частина — Т-72А (31 од.), а також 9 Т-72 АВ і 17 Т-72Б. Ще у 55 Т-72 не вдалося точно визначити модифікацію.

У той же час офіційні азербайджанські джерела стверджують про втрату противником 241 танка і про захоплення 39 у вигляді трофеїв. Крім БАК їх вивели з ладу ПТУР і артилерія.

Якщо вірити вірменській стороні, то азербайджанці вже повністю позбулися танків; всього, нібито, підбито понад півтисячі штук, хоча точно підтверджена втрата 3 Т-72А, 7 Т-72 «Аслан», 10 Т-72 невстановленої модифікації і 2 Т-90С.

Поделиться публикацией