СЬОГОДНІ У ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ НЕМАЄ СТИМУЛУ СЛУЖИТИ В АРМІЇ — ЕКС-ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК ГОЛОВИ ГЕНШТАБУ КОЛЕСНИК

У більшості військових частин після повернення із зони Операції Об’єднаних сил змінюється особовий склад на дві третини.

Про це 4 грудня ц.р. повідомив Цензор.нет, посилаючись на заяву генерал-полковника, першого заступника начальника Генерального штабу ЗСУ (2016-2019 рр.) Ігоря Колесника на круглому столі «Рубікон: ймовірні сценарії після саміту в «нормандському форматі». Чи готується українська армія відповісти на військову загрозу?»

«Більшість військових частин після повернення із зони Операції Об’єднаних сил змінюються на дві третини. Тобто кошти, витрачені на їхню підготовку, неефективні — через невпевненість у майбутньому. Зараз потрібно припинити будь-які розмови про перегляд соціального і пенсійного забезпечення військовослужбовців, які позбавляють бажання служити», — заявив він.

За його словами, соціальний пакет, навпаки, має стимулювати служити далі.

«Тим більше, ринок праці такий, що на цивільному терені зарплати все одно вищі. Охоронець у супермаркеті отримує 20 тисяч, моряк на цивільному флоті — 3 тисячі доларів. Ми на такі зарплати вийти не можемо», — Колесник.

Також Колесник наголосив на необхідності створення пунктів постійної дислокації: «Досі воїни живуть у наметах».

Зі свого боку політолог Юрій Романенко, який модерує круглий стіл, зазначив, що проблема забезпечення армії може стати актуальною з новою силою після переговорів у нормандському форматі, на якому, можливо, обговорять відведення озброєння, що може призвести до зміни дислокації українських сил.

На його думку, кошти з фонду відновлення Донбасу необхідно направити не лише на допомогу переселенцям, а й на оснащення нових місць дислокації.

 

Поделиться публикацией