США ПРОДОВЖАТЬ ПІДТРИМУВАТИ УКРАЇНУ — ГЕНЕРАЛ АРМІЇ США

США, незважаючи на складну внутрішньополітичну обстановку, продовжать підтримувати Україну і ніколи не визнають анексію Криму.

Про це 23 грудня ц.р. повідомила газета «Сегодня», посилаючись на заяву бригадного генерала армії США у відставці, колишнього військового аташе при посольстві Сполучених Штатів в Росії Пітера Звака.

«Я вважаю, що Америка продовжить підтримку України, в тому числі в частині військової допомоги оборонного значення. Особисто я впевнений, що нам слід як продовжувати військову співпрацю, так і підтримувати зусилля України з боротьби з корупцією всередині країни. Я не думаю також, що президент Трамп зробить нову спробу припинення допомоги Україні – зараз це безумовно не в його інтересах. Більшість обох партій в Конгресі згодні з тим, що підтримка України повинна бути продовжена, і тому подібні кроки здатні лише створити для Трампа ще більше політичних проблем. Опозиція його рішенням призупинити або припинити допомогу буде така велика, що я не думаю, що Трамп наважиться зайти настільки далеко» , – розповів Звак.

Він зазначив, що, незважаючи на всі зовнішні суперечності в рамках НАТО, Штати продовжать тісну взаємодію з союзниками по Альянсу, в тому числі в частині стримування агресії Росії в Чорному і Азовському морях. Адже, за його словами, в разі загострення Крим потенційно може стати плацдармом для нападу на інші країни.

Поделиться публикацией