США ЗБІЛЬШАТЬ ДОПОМОГУ ДЛЯ ЗМІЦНЕННЯ КІБЕРБЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

США збільшать удвічі розмір фінансової допомоги для зміцнення кібербезпеки України. Про це повідомляє Військовий навігатор України з посиланням на помічника державного секретаря США з питань Європи та Євразії Уесса Мітчелла.

“Ми обговорили питання кібербезпеки, і я з гордістю можу оголосити, що ми подвоїмо розмір допомоги зі зміцнення кібербезпеки (України – ІФ) з $5 до 10 млн”, – сказав він журналістам у середу в Києві за підсумками зустрічі з президентом України Петром Порошенком.

У листопаді минулого року президент Петро Порошенко підписав закон “Про основні засади забезпечення кібербезпеки України”. Згідно з документом, президент координує діяльність в сфері кібербезпеки через Раду національної безпеки і оборони.

Закон визначає правові та організаційні засади захисту життєво важливих інтересів людини і громадянина, суспільства і держави, національних інтересів України в кіберпросторі, а також повноваження і обов’язки державних органів, підприємств, установ, організацій, осіб і громадян, основні принципи координації їх діяльності та базові терміни в сфері кібербезпеки.

Поделиться публикацией