США ЗАБЛОКУВАЛИ ПРОЕКТ СТВОРЕННЯ РАКЕТИ-НОСІЯ ДЛЯ ТУРЕЧЧИНИ – ДЖЕРЕЛО В РАКЕТОПРОМІ

Сполучені Штати Америки заблокували проект створення ракети-носія для Туреччини

Зокрема, як вказують інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» джерела в ракетній промисловості, це відбулося два роки тому, коли мала місце активна фаза перемовин України та Туреччини у галузі військово-технічного співробітництва (ВТС). На переконання промисловця, американську сторону турбує неконтрольоване посилення оборонного й технологічного потенціалу Туреччини, а також передача Україною критичних технологій.

Представник оборонної промисловості додав, що перелік потенційного ВТС України із Туреччиною включав ракетні й літакобудівні технології, технології створення систем захисту об’єктів від високоточної зброї та ще низка напрямів, однак ВТС було штучно звужено до проекту переоснащення ЗСУ на нові засоби захищеного зв’язку тактичної ланки.

Фахівець, аналізуючи загальні підходи Заходу до ВТС з Україною, дійшов висновку, що країни НАТО і ЄС не зацікавлені в суттєвому технологічному посиленні України, а «влада України традиційно не має політичної волі для відстоювання інтересів держави».

 

Як повідомляв «ОПК» раніше, США уважно спостерігають за просуванням ракетних програм України й виходом випробувань нового оперативно-тактичного ракетного комплексу «Грім-2» (ОТРК) на фінішну пряму почали висловлювати занепокоєння успіхами українських зброярів. ОТРК «Грім-2» розробляється в інтересах до однієї з близькосхідних країн за кошти замовника, а українська сторона заявляла про намір використати результати розробки в інтересах посилення власного оборонного потенціалу.

Поделиться публикацией