СУХОПУТНІ ВІЙСЬКА ЗСУ ОЗВУЧИЛИ НАПРЯМОК РОЗВИТКУ РАКЕТНИХ СИСТЕМ

Сухопутні війська Збройних сил України озвучили напрямок розвитку ракетних систем, які мають стати основою для глобальної системи стримування від нападу на країну.

Про це 9 лютого ц.р.  повідомив Defense Express.

Повідомляється, що відповідно до концепції розвитку ракетних комплексів Збройні сили України хочуть отримати оперативно-тактичні комплекси з дальністю ураження до 500 км. За інформацією інформаційно-консалтингової компанії, оснащуватимуться вони будуть балістичними та крилатими ракетами для високоточного удару.

Повідомляється, що подібні ракетні комплекси дозволять українській армії завдавати удари по військовій інфраструктурі ворога на великій дальності. На другому рівні необхідні розвідувально-ударні системи для масового застосування разом із засобами радіоелектронної боротьби та розвідки, а також роботизована техніка.

Як пишуть у виданні, наразі в Україні є кілька варіантів у кандидати з дальністю ураження до 500 км — ОТРК «Сапсан» і «Нептун», який потрібно доопрацювати. Застосування крилатих ракет паралельно балістичним несе у собі переваги завдяки різним профілям використання озброєння. Крилаті ракети роблять ставку на малопомітність та обхід протиповітряної оборони, а балістичні на мінімальну реакцію комплексів протиракетної оборони.

Поделиться публикацией