СТАН РЕФОРМУВАННЯ УКРАЇНСЬКОЇ ОБОРОННОЇ СФЕРИ Є ДОСТАТНЬО БЛИЗЬКИМ ДО ПОЗИТИВНОГО — ДЖИЛЛ СІНКЛЕР

Днями у м. Оттава (Канада) відбувся вебінар на тему “Українська конференція з питань реформ, успіхи і складнощі, роль Канади рік потому” за участі представників “Конгресу українців Канади”, “Світового конгресу українців”, представниці у Групі іноземних стратегічних радників Міністерства оборони та Збройних Сил України високого рівня (DRAB) п. Джилл Сінклер та представників Посольства України в Канаді.

Про це 30 червня ц.р. повідомив портал Арміяinform.

 

Під час заходу пані Джилл Сінклер оприлюднила окремі оцінки щодо діяльності оборонного відомства України. На її думку, стан реформування української оборонної сфери є достатньо близьким до позитивного.

 

Свідченням цього є рішення НАТО щодо надання Україні статусу партнера у “Програмі розширених можливостей”, яке п. Джилл Сінклер назвала колосальним кроком уперед.

 

У цілому Дж.Сінклер позитивно оцінила діяльність Міністерства оборони України у таких напрямках:

 

– внесення змін у законодавстві України, які будуть імплементовані після відповідного процедурного погодження Верховною Радою України (при чому окремі ініціативи матимуть 52 поправки). “Але це той шлях, який поступово успішно долається”, – зазначила вона;

 

– реформування системи управління (С2) в контексті застосування демократичних перетворень, що наближують оборонну сферу України до цінностей європейського суспільства;

 

– модернізація фінансової системи оборонного сектору (грошове забезпечення/зарплати/пенсії, стимулювання утримання військовослужбовців на службі);

 

– зміни у підходах до професійної військової освіти, які спрямовані на розвиток людського потенціалу ЗС України.

 

Пані Джилл Сінклер окремо підкреслила роль Міністра оборони України Андрія Тарана та Головнокомандувача ЗС України генерал-полковника Руслана Хомчака, які разом “демонструють винятковий рівень цивільно-військової співпраці” і “прогрес у правильному напрямку”. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

 

Водночас, виконавчий директор компанії “Black Iron” Мет Стімпсон зазначив, що Міністр оборони України особисто демонструє налаштованість на вирішення питання інвестиційного проекту його компанії в Україні.

 

Довідково. Консультативна рада з оборонної реформи (DRAB – Defence Reforms Advisory Board) – це група іноземних стратегічних радників високого рівня від країн-членів НАТО, до якої входять представники держав-партнерів України, зокрема з питань модернізації Збройних Сил України.

 

 

 

Поделиться публикацией