СПОЛУЧЕНІ ШТАТИ СТАЛИ ЛІДЕРАМИ З ІМПОРТУ УКРАЇНСЬКОЇ СТРІЛЕЦЬКОЇ ЗБРОЇ У 2017 РОЦІ

Сполучені Штати Америки минулого року стали найбільшими імпортерами української стрілецької зброї та легких озброєнь, свідчать дані Державної служби експортного контролю України. До США Україна експортувала автомати, пістолети-кулемети, переносні протитанкові рушниці та гранатомети. Другим найбільшим експортером став Узбекистан.

 

Як повідомив zn.ua, у 2017 році Україна експортувала до США 15 тисяч 40 автоматів і пістолетів-кулеметів та 790 протитанкових рушниць та гранатометів. До Узбекистану – дві тисячі автоматів і пістолетів-кулеметів.

 

Крім цього, 16 бойових машин «Оплот» були експортовані у Таїланд, українські гвинтівки, револьвери, пістолети і карабіни експортувались також у Йорданію (1 одиниця) та Монголію (10 одиниць). Йорданія також закупила в України гранатомети (2 одиниці) і переносні протитанкові керовані реактивні снаряди та ракетні комплекси (22 штуки).

 

До Туреччини українські виробники зброї експортували три пускові механізми до переносних зенітно-ракетних комплексів.

 

Зазначимо, у першому кварталі 2018 року державна компанія «Укрспецекспорт», яка входить до складу ДК «Укроборонпром» і є уповноваженим державним посередником у торгівлі озброєнням і військовими технологіями в Україні, збільшила чистий прибуток на 69,26% порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 64,38 млн гривень.

Поделиться публикацией