«СПЕЦТЕХНОЕКСПОРТ» В 2017 РОЦІ ЕКСПОРТУВАВ В ІНДІЮ ЗБРОЇ ТА ПОСЛУГ НА 65 МЛН ДОЛ

Половину зовнішньоторговельного обороту ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт» становить експорт оборонної продукції до Індії. Активна робота з індійськими партнерами на ринку озброєння та військової техніки дозволила протягом 2017 виконати експортні контракти з Індією на загальну суму 65 млн дол. США, а роком раніше — завершити виконання основної частини багаторічного контракту з ремонту літаків Ан-32 індійських ВПС загальною вартістю 400 млн дол. США.

Про це повідомила прес-служба ДП ДГЗП «СпецТехноЕкспорт».

Так, згідно з інформацією компанії, у 2017 році ДП ДГЗП «СпецТехноЕкспорт» виконало зовнішньоекономічні оборонні контракти вартістю 120 млн. дол. США. 80% реалізованих угод стосувалися експорту сучасних озброєнь та техніки українського виробництва на потреби іноземних партнерів.

Загалом, у період 2015-2017 років компанія щороку виконує контракти загальною вартістю 120-140 млн дол. При цьому, 10% експортних контрактів стосуються проведення науково-дослідних робіт в Україні з метою створення інноваційних технологій у сфері оборони.

Також, протягом 2017 року «СпецТехноЕкспорт» значно активізувало співпрацю з такими країнами як Індонезія, Королівство Саудівська Аравія, Кувейт, Єгипет, Азербайджан, Туреччина та Грузія.

У 2017 році було завершено реєстрацію «СпецТехноЕкспорту» у базі постачальників НАТО (NSPA), що відкрило нові можливості для розширення співпраці із західними партнерами. Підприємство стало першою українською компанією, що виграла міжнародний публічний тендер за правилами GPA, за результатами якого «СпецТехноЕкспорт» постачатиме комплектуючі до танків Т-72 одній із країн ЄС.

Контракти з імпорту оборонної продукції на потреби силових відомств України продовжують відпрацьовуватися у пріоритетному режимі. Серед основних напрямків роботи «СпецТехноЕкспорту» за імпортом у 2017 році залишалися постачання стрілецької зброї та боєприпасів до неї, прицілів та приладів нічного бачення, систем радіозв’язку, систем індивідуального захисту.

Поделиться публикацией