СИСТЕМУ БЕЗПАРАШУТНОГО ДЕСАНТУВАННЯ «АДАПТЕР» НА ГЕЛІКОПТЕРАХ МИ-8Т ЗАМІНЯТЬ НА «КАНАТ-1»

З 2006 по 2013 роки у ЗС України було проведено ряд випробувань системи безпарашутного десантування «Адаптер» та прийнято її на озброєння. Однак після анексії Криму виробництво даних систем завершилось – виробник залишив всі потужності на окупованій території.

У 2016 році, компанією «ІНСПЕЦПРОМ» (Чернігів) розроблена система безпарашутного десантування «Канат-1» –аналог системи «Адаптер-М1».

Державним науково-випробувальним центром ЗС України (ДНВЦ) було проведено наземні дослідні випробування комплекту знімного бортового обладнання безпрашутного обладнання. За результатами випробувань визначено, що комплект «Канат-1» готовий до проведення льотної частини випробувань у рамках визначальних відомчих випробувань.

Визначальні відомчі випробування проведені у грудні 2017 року показали, що:

  • дослідний зразок визначальні дослідні випробування витримав. Запасів органів управління вертольотів на усіх режимах польоту з особовим складом та під час десантування на швидкостях польоту до 20 км/год та при боковому вітрі до 5 м/с достатньо;
  • безпека застосування комплекту «Канат-1» забезпечується;
  • матеріалів, отриманих в ході проведення випробувань, достатньо для розробки доповнення до «Инструкции экипажу вертолета Ми-8Т» та його використання за призначенням;
  • комплект знімного бортового обладнання безпрашутного обладнання «Канат-1» може бути допущений до експлуатації після усунення виявлених недоліків.

 

Поделиться публикацией