РФ ПЛАНУЄ МОБІЛІЗУВАТИ МЕШКАНЦІВ УЗБЕКИСТАНУ, ТАДЖИКИСТАНУ ТА КИРГИЗСТАНУ, У ЧЕЧНІ ТРИВАЄ ФОРМУВАННЯ 4 БАТАЛЬЙОНІВ

Росія планує мобілізувати мешканців Узбекистану, Таджикистану та Киргизстану, у Чечні триває формування 4 батальйонів.

Про це 17 серпня ц.р. повідомив Цензор.нет, посилаючись на ГУР МО.

Кількість російських громадян, які хочуть відправитись на війну в Україну дедалі зменшується. Щоб принаймні частково зберегти можливість формувати нові резерви, кремлівське керівництво намагається дедалі активніше залучати в армію іноземних громадян.

Окрім фінансового стимулу, тим хто погодиться підписати контракт та поїхати в Україну, пропонується отримання російського громадянства. Одночасно у Чечні триває формування і підготовка чотирьох батальйонів для відправки на війну в Україні.

У розвідці повідомили, що значну частину «добровольців» у сформованих батальйонах складають викрадені чеченськими силовиками місцеві молоді чоловіки, здебільшого із сільської місцевості. Під загрозою кримінального переслідування за сфабрикованими звинуваченнями або під тортурами, їх змушують підписувати контракти для участі у війні в Україні.

Відомо, що практика викрадення чоловіків для поповнення добровольчих військових підрозділів, які воюють в Україні, породжує хвилі невдоволення серед мешканців Чечні. Громадяни республіки виказують обурення тим, що Кадиров посилає мусульман брати участь і гинути на «чужій» війні двох християнських народів – росіян і українців. Така політика Кадирова сприймається, як зрада мусульман.

Поделиться публикацией