РФ ПЕРЕКИДАЄ В КРИМ ДИВІЗІОН ЗРГК «ПАНЦИР-С1»

З’єднання протиповітряної оборони в Криму в 2018 році буде доукомплектоване дивізіоном зенітних ракетно-гарматних комплексів «Панцир-С», повідомив 5 червня командувач 4 армією ВВС і ППО Південного військового округу Віктор Севостьянов.

«Все зенітно-ракетні полки армії ВПС і ППО, які базуються в Криму, переозброєні на зенітно-ракетну систему «Тріумф». Очікується поставка зенітно-ракетного дивізіону «Панцир-С1», який входить до складу з’єднання», — сказав він журналіст.

Дивізіон «Панцир-С» може налічувати від 12 до 18 бойових машин.

В.Севостьянов Відзначив, що ЗРС С-400 «Тріумф» вже успішно несуть бойове чергування, забезпечуючи прикриття кораблів, які виходять в море.

Зенітний ракетно-гарматний комплекс «Панцир-С» наземного і морського базування призначений для ближнього прикриття цивільних і військових об’єктів від всіх сучасних і перспективних засобів повітряного нападу в будь-який погодно-кліматичної та радіоелектронної обстановці вдень і вночі. Також комплекс може здійснювати захист оборонявся об’єкту від наземних і надводних загроз.

Раніше повідомлялося, що в Криму, зокрема, розгорнуті два дивізіони зенітної ракетної системи С-400 «Тріумф», ЗРС С-300, зенітні ракетно-гарматний комплекси «Панцир-С».

На початку травня 2018 р. голова комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Віктор Бондарєв заявив, що розміщення засобів ППО С-400 «Тріумф» і «Панцир-С» в Криму, заплановане на поточний рік, викликане недружніми діями Заходу стосовно Росії.

Поделиться публикацией