РФ ОСНАСТИЛА РАКЕТИ «ОНИКС» НОВИМИ АКТИВНИМИ ГСН

Надзвукові протикорабельні ракети «Оникс» із складу берегових ракетних комплексів (БРК) «Бастион» отримали нові активні головки самонаведення.

Про це повідомило вороже агентство ТАСС. Видання рашистів процитувало співрозмовника про те, що спочатку розроблені як протикорабельні ракети, ракети «Оникс» завдяки новій активній головці самонаведення отримали можливість із високою точністю вражати наземні об’єкти супротивника.

За словами іншого джерела, одночасно з цим ведуться роботи із забезпечення невразливості ракет «Оникс» до впливу засобів радіоелектронної боротьби ЗСУ», що може означати встановлення нових захищених від перешкод супутникових антен «Комета», на кшталт тих, що вже були помічені на ракетах ОТРК «Искандер».

Використання ЗС РФ протикорабельного озброєння для ударів по наземних цілях вже давно відбулося. Ті ж самі ракети «Оникс» застосовуються з Криму за цілями на території України з перших місяців  бойових дій. Також для ураження цілей активно використовуються ПКР Х-35У і щонайменше двічі застосовувалися новітні ракети «Циркон».

Поделиться публикацией