РФ АКТИВІЗУЄ ВТЯГУВАННЯ В СВОЮ ОРБІТУ КРАЇН ОДКБ ЧЕРЕЗ ВТС

РФ активізує втягування в свою орбіту країн ОДКБ через ВТС. Зокрема, військовий комітет ОДКБ 13 квітня на засіданні в Астані розгляне питання матеріально-технічного забезпечення колективних сил Організації.

Як повідомило білоруське ІА БЕЛТА з посиланням на прес-секретаря ОДКБ Володимира Зайнетдінова, «на порядку денному засідання Військового комітету — розгляд пріоритетних напрямків діяльності ОДКБ у військовій сфері з акцентом на існуючі виклики і загрози на центральноазіатському напрямку, порядок проведення в 2018 році спільних заходів оперативної і бойової підготовки, а також питання матеріально-технічного забезпечення військ (колективних сил ) ОДКБ».

 

У заході візьмуть участь начальники генеральних штабів збройних сил держав — членів ОДКБ, начальник Об’єднаного штабу ОДКБ генерал-полковник Анатолій Сидоров та заступник генерального секретаря ОДКБ Петро Тихоновський.

 

Військовий комітет ОДКБ був створений рішенням Ради міністрів оборони ОДКБ 19 грудня 2012 року для оперативного розгляду питань планування, застосування та розвитку сил і засобів системи колективної безпеки ОДКБ і підготовки необхідних пропозицій.

 

В ОДКБ входять шість держав: Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан, Росія і Таджикистан.

Поделиться публикацией