РОСІЯ ПОСТАВИТЬ ІНДІЇ С-400 НА ШІСТЬ МІЛЬЯРДІВ ДОЛАРІВ

 

Індія і Росія завершили переговори щодо ціни на російські ЗРК С-400 «Тріумф». Таку інформацію  повідомляє The Economic Times з посиланням на джерело в ВПС країни.

За даними видання, Москва поставить Нью-Делі комплексів на суму в 400 мільярдів індійських рупій (5,93 мільярда доларів).

Відзначається, що зараз сторони опрацьовують шляхи обходу американських санкцій, які Вашингтон може вводити в відношенні країн і компаній, які співпрацюють з російськими оборонними і розвідувальними структурами.

За словами джерела The Economic Times, офіційно про укладення угоди може бути оголошено перед зустріччю Володимира Путіна з індійським прем’єр-міністром Нарендра Моді в жовтні, пише РИА Новости.

Росія і Індія — найбільші партнери в сфері військово-технічного співробітництва: більше 70% озброєння, бойової техніки, ВПС і ВМС індійської армії — російського чи радянського виробництва. Щорічно Росія поставляє в Індію зброю і техніку на мільярди доларів.

Раніше голова комітету палати представників США з питань Збройних сил Вільям Торнберри заявляв, що Вашингтон розчарований рішенням Індії купити у Росії С-400 «Тріумф», однак введення санкцій відносно Нью-Делі на даному етапі малоймовірно.

Поделиться публикацией