РОСІЯ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ МОЖЕ БУТИ ВИЗНАНА В США ДЕРЖАВОЮ-СПОНСОРОМ ТЕРОРИЗМУ – POLITICO

Група американських конгресменів у Палаті представників найближчим часом внесе на розгляд Конгресу США ініціативу про визнання Росії державою-спонсором тероризму, повідомляє Politico з посиланням на копію документа, що є у розпорядження видання.

Співавторами законопроєкту є Тед Ліу, Джо Вілсон, Джаред Голден, Адам Кінзінгер і Том Маліновскі. У документі наголошується, що уряд РФ неодноразово «підтримував акти міжнародного тероризму».

«Сполучені Штати повинні використовувати всі наявні у нас засоби щоб зупинити насильницької агресію Росії в Україні. Росія підтримує посіпак, які чинять терор проти цивільного населення по всьому світу, від Сирії до України. Вносячи Росію до списку держав-спонсорів тероризму, цей закон посилює наслідки для вбивчої поведінки Путіна», — зазначив конгресмен Ліу.

Якщо законотворча ініціатива пройде обидві палати Конгресу, та буде підписана президентом США Джо Байденом, РФ стане в один ряд із Північною Кореєю, Сирією, Кубою та Іраном.

Сьогодні Сенат США одноголосно схвалив резолюцію, яка закликає Держсекретаря Ентоні Блінкена визнати Росію державою-спонсором тероризму за дії в Чечні, Грузії, Сирії та Україні. Аналогічне голосування пройде і в Палаті представників.

Ухвалення резолюції Сенатом чинить ще більший тиск з боку Конгресу на адміністрацію Байдена, щоб вона додала Росію до списку держав-спонсорів тероризму. Своєю чергою Державний департамент несе відповідальність за ухвалення критеріїв для визнання держави спонсором тероризму.

Поделиться публикацией