РОСІЯ МАЄ ДЕСЯТИКРАТНУ ПЕРЕВАГУ У ДРОНАХ ‒ КОМАНДИР ЕКІПАЖУ БПЛА

Російська армія має у десять разів більше безпілотних систем завдяки допомозі Китаю, звідки в країну надходять комплектуючі та мікроелектроніка. Про це в етері телеканалу «Ми ‒ Україна» розповів командир екіпажу БПЛА «Кара небесна» 4 бригади Національної гвардії «Рубіж» Андрій Отченаш. Водночас, за його словами, українські військові також намагаються «не пасти задніх» і дронами знищують ворожу техніку та особовий склад як на фронті, так і в тилу окупантів.

Також Отченаш зазначив, що росіяни використовують власну техніку як «таксі» для піхоти. Окрім того, загарбники встановлюють на неї все більше засобів радіоелектронної боротьби, перетворюючи її на «черепах», щоб захиститися від FPV-дронів. Він додав, що це інколи працює і дозволяє окупантам підібратися ближче до позицій українських воїнів.

«Однак ворог, який доїжджає до наших позицій, може дуже швидко хоче здатися, адже потрапляє у вогневий мішок. Бували випадки, коли в полон йшли солдати, яких мобілізували в березні і використовували як тупе м’ясо. Проте було й таке, що в полон потрапляли професіонали з якісним оснащенням», ‒ підсумував Отченаш.

Поделиться публикацией