РОСІЯ ВИПРОБУВУЄ ЗБРОЮ В КОСМОСІ. ДЕРЖДЕП НАЗВАВ ЦЕ «БЕЗРОЗСУДНИМ»

Вашингтон піддав різкій критиці випробування РФ зброї, якою був знищений російський супутник, а на орбіті з’явилися тисячі уламків, які загрожують МКС та іншій діяльності в космосі.

З відповідною заявою виступив на брифінгу у Вашингтоні речник Держдепартаменту США Нед Прайс, передав Укрінформ.

 

«Сьогодні в першій половині дня Російська Федерація безрозсудно провела випробування протисупутникової зброї та знищила один зі своїх супутників. Це призвело до появи понад 1,5 тисячі уламків, які можна відстежити, а також сотні тисяч фрагментів дрібнішого космічного сміття, що тепер загрожує інтересам усіх країн», — заявив представник зовнішньополітичного відомства США.

 

Крім того, за його словами, дії РФ «суттєво збільшили ризики для астронавтів на Міжнародній космічній станції, так само як для іншої людської активності в космосі».

 

Небезпечна та безвідповідальна поведінка РФ ставить під загрозу довготривалу стабільність космічного простору та чітко демонструє, що заяви Росії проти розміщення зброї в космосі є нещирими й лицемірними, наголосив Прайс.

 

Він додав, що Сполучені Штати «працюватимуть із союзниками та партнерами, аби дати відповідь на безвідповідальні дії Росії».

 

Як повідомлялося, у понеділок астронавти, які перебувають на МКС, мусили вжити додаткових заходів безпеки через загрозу зіткнення станції з уламками супутника.

Поделиться публикацией