РОСІЙСЬКІ ВІЙСЬКОВІ ВИКОРИСТОВУЮТЬ БЕЗПІЛОТНИКИ «ОРЛАН-10» У КАЗАХСТАНІ

Російські військові, що входять до сил Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) у Казахстані використовують безпілотники «Орлан-10».

Про це  11 січня ц.р. повідомив Мілітарний.

Інформується, що військові Росії для спостереження за околицями міжнародного аеропорту «Алмати», що у Казахстані, та контролю за обстановкою, використовують безпілотники «Орлан-10».

У район аеропорту, де перебувають росіяни, прибули два розрахунки дронів. Командир одного з розрахунків «Орлан-10» повідомив, що за допомогою цього комплексу здійснюється коригування дії військових сил Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ), які перебувають у Казахстані.

 «Щоб виконати пуск, потрібно узгодити повітряний простір з органами безпеки повітряного руху, з силами протиповітряної оборони, з охороною аеродрому, з охороною інших підрозділів, а також потрібно мати взаємодію із силами сусідніх держав, які також у цьому районі», – пояснив військовослужбовець.

За словами військового, безпілотники перебувають у постійній готовності. За рахунок налагодженої взаємодії на всі погодження та вихід на позицію йде не більше 15 хвилин.

У міноборони Росії повідомили, що військовослужбовці цілодобово несуть службу на постах та наглядових вежах аеропорту «Алмати», здійснюють патрулювання території та периметра на бронетехніці у складі груп.

Поделиться публикацией