РБ ОТРИМАЛА ВІДРЕМОНТОВАНІ ЗРК С-300

До збройних сил Білорусі надійшли відремонтовані зенітні ракетні комплекси (ЗРК) С-300 середнього радіусу дії.

Про це 28 жовтня ц.р. повідомив портал Мілітарний.

В 115-й зенітний ракетний полк Повітряних сил та військ ППО Білорусі, 26 жовтня, надійшов зенітний ракетний комплекс (ЗРК) С-300, який прибув після капітального ремонту.

Частина комплексу вже прибула до пункту постійної дислокації, решта техніки завантажена на залізничний ешелон та найближчим часом прибуде до міста Брест де розташована військова частина.

Сімейство зенітних ракетних комплексів середнього радіусу дії С-300 призначене для боротьби з літаками стратегічної і тактичної авіації, крилатими, оперативно-тактичними та балістичними ракетами на висотах від 25 м до 27 км, та відстанях до 100 км в умовах інтенсивної радіопротидії.

 

Минулого місяця стало відомо, що Білорусь планує закупити російське озброєння більш ніж на 1 мільярд доларів. Було погоджено цілий перелік зброї для постачання в країну до 2025 року. Йшла мова про перспективи поставок російських комплексів C-400.

Наприкінці серпня, до Білорусі прибули підрозділи зенітних ракетних військ Росії для створення спільного центру підготовки військово-повітряних сил та військ протиповітряної оборони.

9 вересня, Росія відправила винищувачі Су-30 в західну Білорусь для виконання спільних місій та патрулювання кордонів двох країн.

У Білорусії з 1995 року розміщені два російські військові об’єкти – 43-й вузол зв’язку Військово-морського флоту Росії «Вилейка» і радіолокаційна станція «Волга», що працює в складі російської системи попередження про ракетний напад.

 

Поделиться публикацией