РАКЕТИ «НЕПТУН» НАДІЙДУТЬ НА ОЗБРОЄННЯ ВМС У ГРУДНІ

В Одеській області відбулися успішні випробування нової крилатої ракети «Нептун», яка здатна відкривати вогонь по морським цілям.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на зустрічі з військовослужбовцями ВМС України 5 квітня ц.р.

За словами президента, комплекси крилатих ракет уже в грудні будуть розташовані в підрозділах берегової оборони.

«Ракета, подолавши відстань понад 250 км, успішно вразила ціль в акваторії Чорного моря. За моїм розпорядженням вже в грудні вони будуть прийняті на озброєння і розташовані на кораблях Військово-Морських Сил України, і в підрозділах берегової оборони», — цитує слова президента його прес-служба.

Також він підкреслив, що українська армія і надалі отримуватиме нове сучасне озброєння і техніку, яка дозволить зміцнити обороноздатність держави.

Крилата ракета «Нептун» розроблена державним конструкторським бюро «Луч» в рамках стратегічної програми «Ракетний щит». В «Укроборонпрому» повідомляли про те, що її поява — важливий елемент підвищення ефективності берегової оборони, яка зможе вражати цілі противника на дальніх відстанях.

Також в п’ятницю, 5 квітня в Чорному морі стартували багатонаціональні навчання країн-членів НАТО «Морський щит» (Sea Shield). Раніше в Генштабі повідомили, що українська армія укомплектована на 85%.

Поделиться публикацией