РАДА БЕЗПЕКИ ООН ОБГОВОРИТЬ СИТУАЦІЮ В КРИМУ

Українська делегація в ООН за підтримки країн-партнерів ініціює проведення в п’ятницю, 6 березня, засідання Ради Безпеки за формулою Арріа щодо порушень прав людини в окупованому Росією Криму.

Про це 3 березня повідомив Укрінформ, посилаючись на речника Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

 

«У п’ятницю відбудеться засідання Ради Безпеки ООН за формулою Арріа щодо ситуації в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь. Ініціаторами виступили Україна та країни-партнери – Естонія, США, Німеччина, Франція, Велика Британія й Бельгія», — зазначив дипломат.

 

Обговорення розпочнуться о 10:00 за місцевим часом (17:00 за Києвом).

 

Очікується, що учасники засідання з українського боку оприлюднять факти порушень прав людини на півострові, ознайомлять членів Радбезу із заходами, яких вживає керівництво України для захисту населення на окупованих територіях, а також із зусиллями, спрямованими на деокупацію Криму.

 

Також ітиметься про можливості для поглиблення взаємодії між основними інституціями ООН та громадянським суспільством з метою покласти край обмеженням прав людини в Криму з боку окупаційної влади.

 

Планується, що українську сторону представлятимуть, зокрема, Постійний представник Президента України в Криму, керівництво Меджлісу кримськотатарського народу та представники українських неурядових організацій.

 

Нагадаємо, у засіданні Ради Безпеки ООН за формулою Арріа беруть участь у тому числі представники державного та недержавного секторів країн, які не входять до складу Радбезу. Це дозволяє отримати ґрунтовнішу інформацію з питань, що належать до сфери компетенції РБ ООН.

Поделиться публикацией