ПІД ЧАС ВИПРОБУВАНЬ “ЗООПАРК-3” ПЕРЕВИЩИВ ЗАДАНІ ТТХ

Під час випробувань було проведено експеримент з можливості 1Л220УК працювати на теоретично максимальній допустимій дальності своєї дії. У ході нього було виявлено артилерію та реактивні системи на дальності, в залежності від типів снарядів, у 1,3-2 рази більшу за визначену завданнями державних випробувань.

Про це повідомляє прес-служба ДК “Укроборонпром” 10 квітня ц.р.

Таким чином, 1Л220УК може знаходитись на більшій відстані від фронту, охопивши ширший сектор ворожих позицій. Це значно підвищує його бойову ефективність та дозволяє розташувати новітній контрбатарейний радар за межами можливого вогневого ураження противником.

Такі високі можливості 1Л220УК були досягнуті завдяки потужній цифровій фазованій активній решітці, яка працює у мікрохвильовому діапазоні та “бачить” навіть невеликі артилерійський снаряди, наприклад, мінометні міни, за десятки кілометрів.

На основі складених під час державних випробувань протоколів, підписаних членами державної комісії, найближчим часом буде складено акт державних випробувань, у якому, за наявною інформацією, буде рекомендовано до прийняття 1Л220УК на озброєння Збройних Сил України.

 

Поделиться публикацией