ПУТІН РОЗПОВІВ ПРО ЕКСПОРТ ВІЙСЬКОВОЇ ТЕХНІКИ НА $ 15 МЛРД В 2019 РОЦІ

Президент Росії Володимир Путін заявив про перевиконання планів щодо постачання озброєнь за рубіж.

«Що стосується підсумків ВТС за минулий рік, то вони, безумовно, позитивні. Незважаючи на в цілому несприятливу кон’юнктуру, на жорстку протидію конкурентів, система військово-технічного співробітництва з іноземними державами функціонувала успішно. Ми не тільки повністю реалізували наші плани, але і перевищили їх на два відсотки», — констатував очільник Кремля на засіданні Комісії з військово-технічного співробітництва.

За його даними, «за кордон поставлено військової техніки на суму понад 15 млрд дол., портфель замовлень становить сьогодні понад 55 млрд. дол., в числі партнерів — близько ста країн світу».

Президент РФ не сумнівається у конкурентоспроможності і затребуваності російської військової техніки на світовому ринку.

«Упевнений, що конкурентоспроможність і затребуваність російської військової техніки будуть зберігатися», — заявив він.

Ситуація з коронавірусом потребує гнучкого і оперативного коригування роботи в сфері військово-технічного співробітництва (ВТС), щоб зберегти провідні позиції Росії щодо експорту озброєнь, заявив Володимир Путін.

Він зазначив, що міжнародна конкуренція в сфері військово-технічного співробітництва дуже висока, а поширення коронавирусной інфекції, що зробила вкрай негативний вплив на всю глобальну економіку, створює тут додаткові ризики.

«У зв’язку з цим нам потрібно гнучка і оперативне коректування форм і методів роботи, належить шукати ефективні шляхи, щоб зберегти провідні позиції Росії щодо експорту продукції військового призначення», — поставив завдання глава держави.

«Очевидним є факт, що наскільки ефективно будуть працювати підприємства [оборонно-промислового комплексу], настільки будуть великі шанси просування нашої продукції і на міжнародні ринки озброєнь», — підкреслив Путін. Він запропонував на засіданні підвести підсумки роботи в цій сфері за 2019 рік та визначити основні напрямки розвитку на найближчу перспективу.

Перед цим президент провів нараду в режимі відеоконференції з тієї ж тематики за участю керівників регіонів, де знаходяться основні оборонні заводи, а також керівників цих підприємств і холдингів.

Поделиться публикацией