ПРЕЗИДЕНТ ХОЧЕ ЗМІНИТИ ПІДХІД ДО СЕКРЕТНОСТІ В СФЕРІ ОБОРОННИХ ЗАКУПІВЕЛЬ

Президент Володимир Зеленський заявив, що вимагає покарання для тих, хто крав у армії, а також ефективного реформування та прозорості у сфері оборонних закупівель.

Про це він заявив під час час наради РНБО щодо стану реалізації заходів з підвищення ефективності використання бюджетних коштів у секторі безпеки й оборони 27 червня.

 

«Політики освоювали гроші на підприємствах, якими вони особисто володіли. Покривали зловживання, стримували правоохоронні органи у розслідуванні таких порушень. Це замкнене коло, яке ми повинні розірвати», – сказав глава держави.

 

«Ці люди мають понести відповідальність, а ми не повинні у жодному разі допустити повторення цієї ганьби перед нашою армією», – додав він.

 

За словами президента, секретність оборонних закупівель має залишатися там, де вона є доцільною.

 

«Наша мета – вдосконалювати систему демократичного цивільного контролю, збільшувати контрольну роль парламенту, співпрацювати з громадськими організаціями, формувати ефективні процедури та ефективні інститути й дотримуватися законодавства», – заявив він.

 

Глава держави також відзначив активізацію деяких правоохоронних органів у цій сфері.

 

«Справедливість та ефективне використання коштів – наша ціль, але найголовніше – це збереження життя наших бійців», – зазначив Володимир Зеленський.

 

Глава держави доручив учасникам наради впродовж семи днів надати секретареві РНБО Олександру Данилюку пропозиції за результатами сьогоднішнього засідання.

 

Поделиться публикацией