ПЕРЕДАЧА АМЕРИКАНСЬКОЇ ЗБРОЇ УКРАЇНСЬКИМ ВІЙСЬКОВИМ ЗАЛЕЖИТЬ ВЖЕ ВІД ТРАМПА — ATLANTIC COUNCIL

План передачі американської зброї українським військовим вже на фінальній стадії затвердження. Про це в статті для Atlantic Council зазначив старший науковий співробітник American Foreign Policy Council Стівен Бланк. За його визначенням, що схвалення Трампа є останнім кроком у процесі, який включає також затвердження з боку Держдепартаменту, Пентагона і Конгреса.

Автор статті переконаний, що існує реальна можливість того, що США нададуть летальне озброєння Україні, яка вже майже чотири роки веде оборонну війну проти агресивної Росії.

Рада національної безпеки США затвердила план на 47 млн дол., в рамках якого протиракетні системи Javelin, контр-батарейні радари і інша протиракетна зброя потрапить в руки України. І цей план тепер на розгляді президента Дональда Трампа.

Бланк звертає увагу на те, що на рішення про відправку зброї Україні будуть також впливати висновки спеціального представника США Курта Волкера, які він зробить після нещодавньої зустрічі з Росією. Він раніше говорив про те, що Вашингтон дійсно розглядає можливість озброєння Києва.

Поделиться публикацией