ПЕНТАГОН НЕ ДОСЯГ ПОСТАВЛЕНИХ ЦІЛЕЙ В ПІДВИЩЕННІ БОЄГОТОВНОСТІ ВІЙСЬК

Міністерство оборони США не досягло поставленої мети в підвищенні боєготовності збройних сил до можливих конфліктів в світі в наступні десятиліття. Такий висновок, як повідомила в середу ввечері газета Military Times, міститься в доповіді контрольно-фінансового управління США (Government Accountability Office, GAO).

Про це 8 квітня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение».

 

За оцінками авторів доповіді, боєготовність військ в плані навчання особового складу і військово-технічного оснащення була підвищена за період з 2017 по 2019 роки лише у наземних сил, в морських силах вона пішла на спад, що не були також виконані поставлені завдання авіацією, космічними і кібернетичними силами. У звіті вказується, що не були виконані завдання в 19 областях, включаючи наявність і готовність ресурсів для виконання бойових завдань.

 

«Міністерство оборони представило широкий супереч викликів, з якими воно стикається в досягненні боєготовності в кожній з п’яти сфер (на суші, морі, в повітрі, космосі і кіберпросторі — прим. ТАСС), — говориться в доповіді. — Зокрема, на море ВМС назвали обмеженість можливостей технічного обслуговування кораблів на приватних і федеральних верфях в якості основного виклику у відновленні боєготовності кораблів і підводних човнів ».

 

Автори доповіді рекомендували керівництву Пентагону ставити перед своїми підрозділами більш чіткі завдання в області підвищення боєготовності, по суті, повторивши рекомендації, що містилися в аналогічному звіті 2016- го року. У Міністерстві оборони, як повідомляє Military Times, висловили повну згоду з висновками доповіді ревізійного управління.

Поделиться публикацией