ОБОРОННІ ПІДПРИЄМСТВА УКРАЇНИ ПРОДОВЖУЮТЬ ОТРИМУВАТИ СУЧАСНЕ ВИСОКОТЕХНОЛОГІЧНЕ ОБЛАДНАННЯ

В рамках реалізації Державної цільової програми реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу України на середньострокову перспективу, що була затверджена Урядом України 24 травня 2017 року, продовжується оновлення виробничої бази оборонних підприємств України. Таку інформацію повідомляє Defense Express 6 серпня ц.р.

«Оборонні підприємства України продовжують отримувати сучасне високотехнологічне обладнання в рамках реалізації Державної цільової програми реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу України на середньострокову перспективу. Уряд й надалі буде докладати усіх необхідних зусиль для того, щоб українська оборонна промисловість була здатна забезпечити Збройні сили та інші військові формування України необхідними видами озброєнь та складала гідну конкуренцію на міжнародному ринку озброєнь». Про це заявив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Юрій Бровченко під час відвідування ДП «Київський бронетанковий завод», що в числі перших підприємств бронетанкового сегмента розпочало отримувати сучасні станки та обладнання в рамках реалізації урядової програми.

 

«Орієнтація на розвиток виробничих потужностей бронетанкових підприємств, як найбільш затребуваного сегменту оборонної промисловості, є запорукою їх успішного розвитку та забезпечення на належному рівні потреб українських військових в сучасних зразках озброєння», — додав Юрій Бровченко.

 

На КБТЗ розпочали монтаж першої партії імпортного обладнання, що було поставлено в рамках реалізації Державної цільової програми реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу України та чекають на надходження наступних партій станків та обладнання.

«Завдяки успішній реалізації Урядової програми ми вперше в історії Незалежної України розпочали реальне оновлення виробництва. Це дасть нам змогу скоротити час на цикл виробництва, підвищити якість та зменшити загальну собівартість кінцевої продукції. Насамкінець це позитивно відіб’ється на обороноздатності країни, її економічному зростанні та достатку наших працівників», — зазначив директор Київського бронетанкового заводу Вадим Шкавро.

Своєю чергою Владислав Глазунов, Директор державного підприємства «УКРАЇНСЬКИЙ ЦЕНТР «БЕЗПЕКА»), на яке покладено завдання служби замовника Мінекономрозвитку, зазначив, що «наразі підприємством в рамках реалізації діючих урядових програм здійснюється технічне переоснащення ряду підприємств оборонної галузі для задоволення потреб Міністерства оброни та вимог національної безпеки взагалі». При цьому він додав, що постачання нового високотехнологічного обладнання здійснюється не лише з метою модернізації наявних виробництв, а й, в першу чергу – в рамках створення нових виробництв, що є критичними для забезпечення безпеки та оборони країни.

Поделиться публикацией