НІМЕЧЧИНА ТА ФРАНЦІЯ ДОСЯГЛИ ДОМОВЛЕНОСТІ ЩОДО ПЕРСПЕКТИВНОГО ТАНКУ MGCS

Домовленість Німеччини та Франції має пряме відношення до України, оскільки відкриють філію виробника KNDS з виготовлення запчастини. Результат війни свідчить, що танки Leopard 2 та Leclerc не є ефективними, як вважалося раніше.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час виступу з колегою Себастьяном Лекорню повідомив, що країнам вдалося досягти проривної згоди у проєкті танка майбутнього MGCS. Про це повідомляє Reuters.

MGCS — це проєкт розробки танка наступного покоління, який замінить Leopard 2 у Німеччині і Leclerc у Франції. Це другий спільний амбітний проєкт Парижа і Берліна після розробок винищувача FCAS шостого покоління.

Також Пісторіус заявив, що сторони домовились рівномірно розподілити промислові обсяги між двома країнами. Перший етап розробки ознаменується підписанням угоди в Парижі 26 квітня.

Себастьян Лекорню додав, що програма винищувача FCAS також досягла суттєвого прогресу, але деталей щодо стану розробки він не надав. Завдяки угоді щодо проєкту MGCS концерн KNDS тепер зможе відкрити в Україні філію для виробництва запчастин і почати навчати персонал. KNDS — це франко-німецький концерн, який складається з Nexter та Krauss-Maffei Wegmann.

«Ми оголошуємо, що німецько-французька компанія KNDS закріпиться в Україні за допомогою місцевого підрозділу», — заявив Лекорню. Нагадаємо, 30 січня ЗМІ писали, що Італія планує доєднатися у програму перспективних танків MGCS. Також стало відомо, що танк MGCS може отримати лазерну і електромагнітну зброю. Машина має стати технологічним проривом.

Один з найпотужніших європейських холдінгів з виробництва озброєння KNDS має відкрити дочірню компанію в Україні. Це дозволить виконувати ремонт західного озброєння та спрямувати зусилля на виробництво в Україні боєприпасів. Згода про створення українського підрозділу KNDS була досягнута між міністрами оборони Німеччини та Франції Борисом Пісторіусом та Себастьяном Лекорню, пише Bloomberg.

Це має величезне значення для України та стосується цілої низки озброєнь та передових боєприпасів.

Поделиться публикацией