НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ ПОТРЕБУЮТЬ КАРДИНАЛЬНО НОВИХ ПІДХОДІВ ЩОДО ТАКТИКИ ЇХ ЗАСТОСУВАННЯ – РОЗРОБНИК РОБОТІВ

Передусім, ефективне, постійне та системне використання роботів «Мисливець» можливе лише за умов формування у ЗСУ спеціалізованих підрозділів. Ці новітні технології потребують кардинально нових підходів, в т.ч. щодо тактики їх застосування.

Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр»  повідомив заступник директора КБ «Роботікс» Олексій Бежевец.

« В складі таких підрозділів обов’язково повинні бути спеціально підготовлені оператори та техніки, на перших порах впровадження – також представники розробника», — додав він.

Заступник директора КБ «Роботікс» наголосив, що при цьому концепція застосування безекіпажних комплексів передбачає повноцінну роботу спеціалізованих підрозділів роботів у складі:

  • розвідувальних наземних та авіа комплексів;
  • розвідувально-штурмових авіа комплексів;
  • оборонно-штурмових наземних комплексів, серед яких роботи оснащені кулеметами, автоматичними гранатометами, мінометами, ПТУРами, 30мм гарматами;
  • транспортерів;
  • медичних роботів — евакуаторів;
  • саперних роботів;
  • наземних роботів розвідки та РЕБ.

На думку співбесідника агентства, такі підрозділи будуть в змозі ефективно контролювати визначені позиції, а також проводити ефективні штурмові дії. ТОВ КБР вже розробляє увесь перелік можливих модифікацій роботів на базі власної роботизованої платформи.

 

 

«Вважаю, що стратегічно маємо взяти курс на максимальну роботизацію українських збройних сил. Роботи – це не нова іграшка військових, а безальтернативний шлях розвитку сучасної армії. І приклади приголомшливо успішного застосування ударних турецьких безпілотників в Сирії безумовно це доводять. Використання бойових роботів передбачає їх постійну присутність на визначених позиціях, а операторів та техніків – поза зоною активних бойових дій, у безпечному місці. За таких умов ризики втрати особового складу наближаються до нуля, а ефективність ураження ворога зростає в рази. Це і є новою парадигмою сучасної війни», — підсумував він.

 

Поделиться публикацией