НОВИЙ ОБОРОННИЙ БЮДЖЕТ США ДАЄ УКРАЇНІ ПОДВІЙНУ ПІДТРИМКУ – КУЛЕБА

Проголосований в середу Палатою представників США проєкт оборонного бюджету країни містить два важливих елементи, які сприятимуть зміцненню обороноздатності, а також енергобезпеки України.

Про це повідомив Укрінформ 12 грудня посилаючись на заяву в Вашингтоні віцепрем’єрміністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитра Кулеби.

«Палата представників Конгресу США ухвалила оборонний бюджет на 2020 рік, у якому є дві принципових для України норми», — зауважив урядовець.

Перша норма, за його словами, передбачає надання Україні військової допомоги в розмірі $300 млн. «Це на $50 млн більше, ніж у попередньому бюджеті, з яких – що дуже суттєво – $100 млн передбачені на летальне озброєння. Це надзвичайно важливий момент для зміцнення обороноздатності України та бойової готовності Збройних сил нашої держави»,- зазначив Кулеба.

Друга норма – це санкції проти «Північного потоку – 2». Важливо, що санкції спрямовані проти компаній, які прокладають сам трубопровід дном моря. «Ці санкції довгоочікувані, над ними працювали багато гравців протягом кількох років. Це був надзвичайно довгий шлях», — підкреслив віцепрем’єр.

Він уточнив, що зусилля докладали й президент України, і міжнародні партнери, і громадські організації, і НАК «Нафтогаз України», і вся українська дипломатія, яка «роками просувала ці питання на всіх рівнях, в усіх переговорах». Як наголосив український урядовець, при цьому озвучувалась позиція, що «Північний потік — 2» є політичним проєктом, який не обґрунтованим економічно.

Поделиться публикацией