НЕЗВАЖАЮЧИ НА КІЛЬКІСНУ ТА ТЕХНОЛОГІЧНУ ПЕРЕВАГУ РФ НАД УКРАЇНОЮ В АВІАЦІЇ, НАМ НЕ СЛІД «ПІДІЙМАТИ РУКИ ВГОРУ» — ЕКС-МІНІСТР ОБОРОНИ УКРАЇНИ

Я би не порівнював сьогодні авіаційні сили Росії та України. У ворога сьогодні до застосування проти України до 600 вертольотів. У РФ готові та розосередженеі до 500 літаків фронтової авіації. На аеродромах готова стратегічна авіація, яка переоснащена ракетами, що були з ядерним спорядженням на звичайне спорядження, та готова наносити удари, не перетинаючи кордону України. Я не знаю як їх можливості можна порівняти з нашим скромним авіаційним парком.  Що стосується якості, то тут також не може бути порівнянь. В РФ вертольоти та літаки останні роки відновлювалися та обновлювалися.

Про це в інтерв’ю програмі SecurityTalks з Валентином Бадраком повідомив екс-міністр оборони України Олександр Кузьмук.

«Але це не значить, що нам треба «підіймати руки». Такі речі треба передбачати. Ми не беззахисні. Навіть тієї системи протиповітряної оборони, яка існує та парку і чисельності бойових літаків нам дасть змогу зупинити ворога при нанесені повітряних ударів», —  наголосив він.

«Що стосується нових технологій, я то вважаю дуже позитивним той факт, що  в України збереглись та народились нові мізки. Я переконаний, що Міністерство оборони України та Міністерство внутрішніх справ повинні з ними дуже активно працювати. Вони мають хороші, нестандартні ідеї. Крім того, сім років війни дало небувалий поштовх», — підсумував О. Кузьмук.

Поделиться публикацией