НЕЗАБАРОМ УРЯД НІМЕЧЧИНИ ВИЗНАЧИТЬСЯ ЩОДО ТАНКІВ LEOPARD

Уряд Німеччини незабаром вирішить, чи передавати Україні танки Leopard.

Про це повідомив портал DT,UA, посилаючись на інтерв’ю нового міністра оборони ФРН Бориса Пісторіуса.

Він закликав до терпіння в питанні ухвалення рішення.

За словами міністра, Німеччина має розглянути багато факторів і не прийматиме поспішного рішення.

“Це не просто питання постачання або непостачання цих танків, а й зважування наслідків бездіяльності, а також дій”, – сказав Пісторіус.

Leopard” – це важка броньована зброя, яка також може бути використана в наступальних цілях. І ви повинні дуже добре подумати, коли передаєте їх. Скоро буде ухвалено рішення. Але це залежить від багатьох факторів”, – сказав глава оборонного відомства.

Борис Пісторіус вважає, що в інтересах Німеччини і Європи робити це треба обережно та збалансовано, “а не поспішно або легковажно”.

“Рішення ухвалюються тоді, коли вони необхідні – і це відбувається в канцелярії. Серед іншого, йдеться про питання безпеки власного (ред, – німецького) населення і твердження, що ми (ред, – Німеччина) не хочемо ставати стороною у війні. І водночас усіма силами підтримувати Україну, щоб перемогти в цій війні”, – сказав міністр.

Міністр зазначив, що є й інші держави, “які можуть зробити свій внесок”. Одна з них “діяла спільно та узгоджено як союзниця на всіх етапах під час цієї жахливої війни” і мала хороший досвід у цьому процесі. Він повідомив, що рішення буде ухвалено найближчим часом.

Поделиться публикацией