НА «ХКБМ» ЗАПУСТИЛИ ВЛАСНЕ СЕРІЙНЕ ВИРОБНИЦТВО КОРПУСІВ ДЛЯ БТР-4

ДП “Харківське КБ машинобудування ім. О. Морозова” (ХБКМ) запустило власне серійне виробництво корпусів БТР-4 для українського війська.

Про це повідомила прес-служба ДК «Укроборонпром» 24 квітня ц.р.

Перший БТР-4 з корпусом виробництва “ХБКМ” успішно пройшов комплексі випробування та підприємство розпочало серійне виробництво чергової партії вітчизняних бронетранспортерів БТР-4.

Таким чином, питання найбільш “вузького” місця у виробництві БТР-4, яке раніше залежало від потужностей єдиного приватного виробника бронекорпусів, було успішно вирішено.

Для цього у 2018 році “ХКБМ” за власні обігові кошти відремонтував цех, який був незадіяний у виробництві декілька десятків років, а також закупив та налагодив сучасну виробничу лінію.

Крім того, “ХКБМ” звернулось до Міноборони з пропозицією дозволити використання у виробництві БТР-4 новітніх марок бронесталі виробництва країн-членів НАТО. Ці бронесталі застосовуються у бойових машинах Альянсу та відповідають вимогам стандартів НАТО. І наразі відповідні зразки НАТОвської броні вже проходять випробування в Україні.

Окрім ліквідації залежності від приватного постачальника, це дозволило збільшити загальну рентабельність виробництва бойової машини на 4,5% та створити додаткові робочі місця.

Таким чином, у бронетанковому кластері “Укроборонпрому” вже два підприємства – “ХКБМ” та “Завод ім. Малишева” – освоїли виробництво корпусів БТР-4, що дозволяє значно розширити випуск цих сучасних бойових машин для українського війська.

 

Поделиться публикацией