НА ОТРИМАННЯ ЛІЦЕНЗІЇ САМОСТІНОГО СПЕЦІАЛЬНОГО ЕКСПОРТУ У ХК «УКРСПЕЦТЕХНІКА» ПІШЛО БЛИЗЬКО РОКУ

Роботу щодо отримання ліцензії на зовнішньоекономічну діяльність власної оборонної продукції холдингова компанія «Укрспецтехніка» започаткувала ще у минулому році та нарешті у липні поточного року отримала право самостійної зовнішньо-економічної діяльності із продукцією оборонного характеру.

Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр»  повідомила глава правління ХК «Укрспецтехніка» Віра Кошова.

За її словами, це не означає, що підприємство припинить свою співпрацю з державними спецекспортерами. Зокрема, через компанію-спецекспортера «Спецтехноекспорт» ведуться перемовини щодо ймовірних поставок продукції «Укрспецтехніки» у Саудівську Аравію.

«Арабські країни є досить специфічними перемовниками і мають особливі вимоги, тому у підготовці цієї угоди ми будемо надалі співпрацювати із компанією «Спецтехноекспорт», — сказала В. Кошова.

На її думку для приватних підприємств ОПК, які мають своє власне розгалужене виробництво, дуже важливо мати вибір — йти на зовнішній ринок самостійно або разом із одним з державних спецекспортерів. При цьому Віра Кошова зазначила, що значною мірою прискоренню отримання ліцензії допомогло членство у об’єднані – «Лізі оборонних підприємств України».

 

Керівник «Укрспецтехніки» позитивно висловилася щодо високого потенціалу даного об’єднання підприємств ОПК у сфері просування спільних інтересів приватних оборонних підприємств.

Водночас вона зазначила, що  отримання такої ліцензії можна було б за умов злагодженої роботи чиновників здійснювати протягом 1-2-х місяців. Вона висловила переконання, що у холдинговій компанії внаслідок отримання такої ліценції будуть зростати обсяги експорту озброєнь.

При цьому В. Кошова поінформувала, що роботи ведуться з декількома країнами, зокрема великі сподівання «Укрспецтехніки» пов’язані з військово-технічним співробітництвом з Індією, Саудівською Аравією, Єгиптом та іншими країнами регіону. Водночас В. Кошова сказала, що не тільки країни Азії та Північної Африки цікавляться РЛС станціями «Укрспецтехніки». Зокрема, є і країни Європи та Америки. Серед них вона назвала Швецію та США, які висловили неабияку зацікавленість до виробів «Укрспецтехніки».

Поделиться публикацией