НА “ЗБРОЯ ТА БЕЗПЕКА” ПОКАЖУТЬ ГСН ДЛЯ АВІАЦІЙНИХ РАКЕТ

Державна акціонерна холдингова компанія “Артем”  вперше на Виставці “Зброя та безпека – 2019” представить натурний зразок інфрачервоної головки самонаведення (ГСН) для авіаційних ракет.

 

Про це 30 вересня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на  прес-служба ДК «Укроборонпром».

 

Нова ГСН призначена для авіаційних ракет типу “повітря-повітря”.

Головка самонаведення (ГСН) забезпечує виявлення, захват та автоматичне супроводження тепловипромінюючих повітряних (наземних) цілей вдень і вночі під усіма ракурсами, на фоні земної (водної) поверхні і при активній протидії противника, а також формування команд і сигналів, необхідних для пуску ракети та самонаведення її на ціль.

 

Вперше про створення нових ГСН стало відомо на початку 2019-го року, тоді про це в ефірі програми Лінія оборони розказав директор ДАХК “Артем” Антон Карпенко.

В порівнянні з попередньою версією вони матимуть більшу дальність захоплення цілей та більшу стійкість до постановки перешкод.

 

Очікувати практичні пуски та випробування модернізованих ракет з новими активними головками самонаведення варто очікувати після 2021 року.

 

Сімейство ракет Р-27 класу «повітря-повітря» забезпечує перехоплення і знищення пілотованих та безпілотних літаків, а також крилатих ракет в дальньому та ближньому, маневреному повітряному бою.

 

Має трьохмодульну конструкцію, що складається з апаратурного блоку з головкою наведення, бойової частини і твердопаливного двигуна, з трьома силовими вузлами підвіски. Входить до складу озброєння літаків МіГ та Су.

Поделиться публикацией