НА ДП «АНТОНОВ» ВІДБУЄТЬСЯ ВИКАТКА ПЕРШОГО ДЛЯ ВСУ ЛІТАКА АН-178

28 грудня цього року на ДП «Антонов» відбудеться викочування першого військово-транспортного літака Ан-178-100Р №001, призначеного для проведення льотних сертифікаційних випробувань.

Про це повідомив портал «Крылья».

В матеріалі йдеться, що перед початком льотних випробувань цього дня літак оглянуть Міністр оборони України Олексій Рєзніков, Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Павло Рябікін, Головнокомандувач Збройних Сил України, генерал-лейтенант Валерій Залужний та ін.

На цьому літаку встановлено обладнання вітчизняних та західних постачальників комплектуючих, вибраних у ході масштабної програми імпортозаміщення.

Завершення побудови літака Ан-178-100Р №001 та його передача на льотні випробування є важливим етапом виконання програми забезпечення Повітряних Сил Збройних Сил України сучасною авіаційною технікою.

ДП «Антонов» уперше за роки незалежності України отримало державне замовлення на будівництво трьох літаків Ан-178. Відповідний контракт із Міністерством оборони було підписано наприкінці грудня 2020р.

Поделиться публикацией