НА ДОНБАСІ ЗАФІКСУВАЛИ РОСІЙСЬКІ КОМПЛЕКСИ РЕБ Р-330Ж «ЖИТЕЛЬ», МОДИФІКАЦІЮ Р-934 ТА РБ-636 «СВЕТ-КУ»

 

Наприкінці листопада – початку грудня спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі зафіксували та відобразили у своїх звітах російські комплекси РЕБ Р-330Ж «Житель», модифікацію Р-934 та РБ-636 «Свет-КУ».

Про це 12 грудня ц.р. повідомив InformNapalm.

Відповідні текстові повідомлення були опубліковані в публічній частині звіту СММ ОБСЄ за 28 листопада та 7 грудня.

Тоді ця інформація не привернула належної уваги широкої аудиторії та ЗМІ, можливо, через відсутність візуальних доказів.

І ось вчора у новому звіті ОБСЄ опублікувало фотоматеріали з підтвердженням цих даних.

Аналітики міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm також порівняли ці фото із вказаними зразками російської техніки і підтверджують, що з високим ступенем вірогідності саме станції РЕБ Р-330Ж «Житель», Р-934 та РБ-636 «Свет-КУ» вчергове були помічені на Донбасі. Хоча російські військові і намагалися їх заховати під маскувальними сітками, але характерні елементи станцій виказали їх перебування.

Нагадаємо, що до цього звіту ОБСЄ починаючи з 2016 році міжнародна волонтерська спільнота InformNapalm вперше ідентифікувала ці російські мобільні комплекси РЕБ на Донбасі, так радіотехнічного контролю та захисту інформації РБ-636 «Свет-КУ», потрапив на фото в Луганську на перетині вулиць 50-річчя утворення СРСР і Курчатова. Також тоді вдалося встановити, що комплекс був закріплений за 18-ю окремою ротою РЕБ (в/ч Л-05776, місце дислокації м. Луганськ) 2-го армійського корпусу російських окупаційних військ на Донбасі. На шасі комплексу був нанесений тактичний знак «18 у квадраті», реєстраційний номер ЛК 4686.

Також у 2016 завдяки аналізу записів радіоперехоплень волонтерам InformNapalm вдалось вперше ідентифікувати пост автоматизованої станції перешкод Р-934УМ, яка переважно працює у комплексі з Р-330Ж «Житель» під керівництвом пункту управління типу Р-330КМА.

Поделиться публикацией