НА ГОНЧАРІВСЬКОМУ ПОЛІГОНІ ЗСУ ПРЕДСТАВЛЕНІ НОВІ УКРАЇНСЬКІ МІНОМЕТИ ТА МІНИ

На Гончарівському полігоні Збройних Сил України відбулися комплексні випробування нових артилерійських боєприпасів та зброї українського виробництва, повідомляє Ukrainian Military Pages.

Зокрема відбулися випробування двох модифікацій 60-мм та двох модифікацій 82-мм мінометів, 60-мм мін для нових українських мінометів та 152-мм снарядів для артилерійської системи «Гіацинт».

Також на полігоні була проведена «перевірка безпекових характеристик під час ведення вогню зі 120-мм мінометів».

Серед нових українських артилерійських боєприпасів осколково-фугасні: 100-мм снаряди ОФ35 для гармати МТ-12 «Рапіра», 100-мм снаряди ОФ17, 125-мм снаряди ОФ19, 152-мм активно-реактивний ОФ-22 для САУ «Акація», а також 155-мм снаряд типу американського М107, що розроблені та виготовлені ТОВ «Рубін-2017».

Присутній на випробуваннях Секретар РНБО Олександр Турчинов наголосив, що боєприпаси та артилерійська зброя, які випробовувалися, «виробляються як державними, так і приватними підприємствами, що дозволяє в межах прозорої конкуренції як покращувати їх якість, так і, відповідно, зменшувати їх вартість».

«Хочу підкреслити, що всі випробування пройшли успішно. Українська зброя та боєприпаси показали відповідність заданим характеристикам та найближчим часом будуть взяті на озброєння ЗСУ, що значно посилить вогневу спроможність нашої армії», — підсумував Турчинов.

 

Поделиться публикацией