НА ВОЛИНІ ВПЕРШЕ ЗА 23 РОКИ ВИПРОБУВАЛИ БОМБАРДУВАЛЬНИК СУ-24М

На авіаційному полігоні «Повурськ», що на Волині, вперше за 23 роки льотний екіпаж здійснив ураження наземних цілей авіаційними керованими ракетами Х-29Л та Х-29Т. Працював фронтовий бомбардувальник Су-24М.

 

Польоти виконував льотний екіпаж Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки в складі льотчика-випробувача полковника Сергія Чижа й штурмана-випробувача підполковника Віталія Шуляка, повідомила 18 липня прес-служба Міноборони на офіційному сайті.

 

Перед представниками інституту стоїть завдання виконати низку випробувань задля подальшої модернізації згаданого озброєння.

 

— За роки збройного конфлікту з російськими найманцями на Cході України, гостро постали питання покращення ефективності засобів ураження високозахищених об’єктів противника. Виникла потреба модернізації авіаційної керованої ракети Х-29 класу «повітря-поверхня», — розповіли спеціально для інформагентства Міністерства оборони України «АрміяInform» представники інституту.

Поделиться публикацией