НАПРИКІНЦІ ТИЖНЯ США ОГОЛОСЯТЬ ОДИН З НАЙБІЛЬШИХ ПАКЕТІВ ДОПОМОГИ УКРАЇНІ, АЛЕ БЕЗ ATACMS І ABRAMS — ЗМІ

Вартість чергового пакету військової допомоги Україні від Сполучених Штатів Аvерики складе приблизно $2,5 млрд.

Про це повідомляє CNN із посиланням на джерела.

 

Раніше повідомлялось, що пакет, про який можуть оголосити вже до кінця тижня, є одним з найбільших від початку повномасштабної війни в Україні. Втім, наразі він перебуває на стадії формування, тож вартість може змінитись.

Як повідомлялось, до нового пакету вперше увійдуть бойові машини Stryker. У поєднанні із броньованими бойовими машинами Bradley це стане значним підсиленням українського війська. Крім того, очікується, що до переліку позицій увійдуть також машини з захистом від мін і засідок, відомі як MRAP.

У Конгресі закликали Байдена терміново надати Україні необхідну зброю

Як стверджують джерела, українські офіційні особи завзято лобіювали у Вашингтоні ракети більшого радіусу дії, відомі як армійські тактичні ракетні системи ATACMS. Проте у майбутньому пакеті їх передача не запланована, так само, як не планується відправка в Україну танків M1 Abrams  через складнощі з матеріально-технічним забезпеченням і обслуговуванням.

Про найбільший пакет було оголошено 6 січня. Додаткову військову підтримку тоді оголосили на суму на $3,075 мільярда. Крім того, Сполучені Штати виділять ще $125 млн на енергетичну підтримку України.

Поделиться публикацией