НАБУ РОЗСЛІДУВАТИМЕ НАНЕСЕННЯ МІНОБОРОНИ ЗБИТКІВ ДЕРЖАВІ

Головна військова прокуратура України зареєструвала нанесення Міністерством оборони України збитків на суму 173 млн грн в 2017 році.

«За версією слідства, працівники Міноборони в 2017 році при закупівлі засобів зв’язку іноземного виробництва для потреб оборони в контракті не передбачили обов’язкової умови щодо одержання Україною відповідних компенсацій (офсетного договору) на загальну суму понад 173 млн грн», — повідомляє пресслужба Генпрокуратури України.

В ГПУ припускають, що посадові особи Міноборони діяли всупереч інтересам держави, з метою отримання неправомірної вигоди.

Зазначається, що прокуратура вже зареєструвала кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні доручено Національному антикорупційному бюро України.

Зазначені дії є порушенням вимог Закону України «Про державне оборонне замовлення» та Порядку укладення компенсаційних (офсетних) договорів та видів компенсацій, що можуть надаватися за цими договорами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України.

Поделиться публикацией