ВІДВЕДЕННЯ ВІЙСЬК ПОБЛИЗУ ПЕТРІВСЬКОГО ЗАВЕРШЕНО

У районі населених пунктів Богданівки та Петрівського Донецької області завершилось практичне відведення особового складу, озброєння та військової техніки.

Про це повідомив Укрінформ з посиланням на речника штабу ООС Олександр Штупун.

Наразі Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ проводить верифікацію проведених заходів.

За інформацією прес-служби Операції Об’єднаних Сил розведення відбувається з дзеркально й з боку російсько-терористичних військ

“Закінчилась третя доба практичного розведення особового складу озброєння та військової техніки сьогодні о 12.00. Зараз відбувається верифікація проведених заходів Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ і з завтрашнього дня за графіком повинні початися заходи з пошуку та розмінування територій від вибухонебезпечних предметів”, – заявив речник.

Він нагадав, що з ділянки розведення №3 відведено 42 військовослужбовця ЗСУ, три бойових броньованих машини та 48 одиниць стрілецької зброї.

Сили ООС відійшли на 1 км та зайняли нові позиції. Процес відведення реалізується в рамках досягнутих у попередні роки домовленостей у Мінську.

Практична фаза розведення сторін у населених пунктах Богданівка та Петрівське розпочалась 9 листопада 2019 року о 12.00. Тоді українські військові та російсько-окупаційні війська після запуску сигнальних ракет почали процес розведення сил та засобів.

Перед відведення військ неподалік Петрівського у Донецькій області, відбуло розведення військ у Луганській області – неподалік КПВВ “Станиця Луганська” та населеного пункту Золоте.

Поделиться публикацией