МІНІСТР ОБОРОНИ США ПІДТВЕРДИВ ПІДТРИМКУ США В НАРОЩУВАННІ ПОТЕНЦІАЛУ ЗСУ

Міністр оборони США Марк Еспер під час телефонної розмови з міністром оборони України Андрієм Тараном підтвердив підтримку США в нарощуванні потенціалу Збройних сил України.

Про це 9 квітня ц.р. повідомив Цензор.нет.

Наголошується, що розмова відбулася з метою зміцнити стратегічне партнерство між Сполученими Штатами та Україною і обмінятися думками про триваючу пандемічну кризу COVID-19.

«Еспер привітав Тарана з його нещодавнім призначенням міністром оборони і підтвердив підтримку США у нарощуванні потенціалу збройних сил України для більш ефективного захисту від російської агресії. Держсекретар Еспер також підкреслив необхідність того, щоб європейські союзники посилили свою підтримку місії сприяння безпеки в Україні», — йдеться в повідомленні.

Додається, що Таран підтвердив відданість України перетворенню оборонного сектору України відповідно до принципів і стандартів НАТО.

Зі свого боку Еспер високо оцінив нещодавній прогрес України в оборонних реформах і закликав міністра Тарана підтримати динаміку розвитку України в підтримку більш безпечної і демократичної України.

Поделиться публикацией