МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ ТА ДЕРЖПІДПРИЄМСТВО «АНТОНОВ» ГОТУЮТЬСЯ ДО ПІДПИСАННЯ КОНТРАКТУ

Міністерство оборони та держпідприємство «Антонов» готуються до підписання контракту щодо будівництва трьох нових транспортних літаків Ан-178.

Про це 7 листопада ц.р. повідомив портал Арміяinform, посилаючись на віцепрем’єр-міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський в інтерв’ю Радіо Свобода.

За словами Олега Уруського, вперше за 29 років є держзамовлення на будівництво нових вітчизняних літаків.

«Думаю, що буде підписаний контракт між Міноборони і ДП «Антонов» на три літаки Ан-178, що буде взагалі вперше в Україні за часів незалежності. Ми ще ніколи не замовляли нові літаки. Я сподіваюся, що така подія знаменна в певному сенсі цього слова все ж таки відбудеться ще цього року», — сказав міністр.

За його словами, внаслідок цього замовлення, а також ремонту бронетанкової техніки й закупівлі артилерійських систем, вдасться виконати державне оборонне замовлення на 2020 рік, хоча нині «є проблеми з його виконанням».

Олег Уруський додав, що наразі не йдеться про можливість виконання оборонного замовлення цього року за рахунок постачання корветів із Туреччини: «Про те, що саме корвет буде закривати ці проблеми, так питання взагалі не стоїть». Міністр твердить, що в цьому питанні Україна та Туреччина перебувають на «початковій стадії перемовин».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией