МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ ВЗЯЛО ЗОБОВ’ЯЗАННЯ ТА УКЛАЛО ДОГОВОРИ НА УСЮ СУМУ БЮДЖЕТУ 2019 РОКУ

Міністерство фінансів та Державна казначейська служба України профінансували та провели оплати за усіма поданими Міністерством оборони платіжними дорученнями, не відмовивши в жодному з них. Таким чином Уряд України та державні фінансові установи вкотре підтвердили пріоритетність потреб Збройних Сил України.

Про це військове відомство повідомило на своєму сайті.

Станом на кінець року Міністерство оборони України не має жодних сум, за якими не були взяті зобов’язання. Бюджет, що виділявся на озброєння та військову техніку (ОВТ) був законтрактований та оплачений повністю, за виключенням двох платежів. Перевірка спроможності виконати ці роботи до кінця року виявила низку ризиків, тому керівництвом оборонного відомства було прийнято рішення не здійснювати фінансування. При цьому сума згаданих контрактів склала менше одного відсотка від загального бюджету на ОВТ.

Така ж ситуація склалася і за деякими іншими категоріями закупівель, де постачальники не встигали вчасно виконати взяті на себе зобов’язання. Сукупно ці платежі так само складають менше 0.1% від спланованих на такі витрати коштів.

Таким чином, Міністерство оборони України наголошує на тому, що усі повідомлення в пресі та соціальних мережах про начебто «мільярди не взятих зобов’язань та невикористаних коштів» є безпідставними та такими, не мають нічого спільного з реальністю.

Поделиться публикацией